Policija u Srbiji pronašla više od 800 migranata

Regija 25. stu 202216:19
Izvor: OLIVER BUNIC / AFP / Ilustarcija

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije su na području Horgoša (naselje u Vojvodini) i Beograda pronašli ukupno 829 migranata i izmjestili ih u prihvatne centre.

Pripadnici Policijskih uprava u Kikindi i Subotici, u suradnji sa Odredom Žandarmerije u Novom Sadu, u naseljenom mjestu Horgoš pronašli su 689 ilegalnih migranata. Istovremeno, u Beogradu ih je pronađeno još 140.

VEZANA VIJEST

Policijski službenici će i u narednom razdoblju provoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala sigurnost svih građana, kao i samih migranata, naveo je MUP u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijma koje je od policije dobio izvjestitelj FoNeta, migranti pronađeni u Beogradu se prevoze u prihvatne centre za migrante u Obrenovcu, Bogovađi i Sjenici.

Park u blizini Ekonomskog fakulteta u Beogradu, u kojem su se migranti skupljali, osiguravalo je tijekom dana više od 30 pripadnika Policijske brigade, uključujući i one sa automatskim oružjem, a incidenata nije bilo.

Prtljagu migranata pregledali su policijski psi, obučeni za otkrivanje eksploziva.

U Horgošu su se u četvrtak navečer sukobile dvije grupe migranata koji su pucali jedni na druge. Mediji su objavili snimak na kojem se vidi kako grupa muškaraca prolazi centrom Horgoša s oružjem i puca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar