VIDEO | Pojavile se nove snimke: Ovo je početak napada na kosovsku policiju

Kosovska policija je na konferenciji za medije objavila nekoliko videa, uključujući i one snimljene kamerom u vozilu, a na kojima se navodno vidi kako je počeo napad na policiju u selu Banjska.

Na snimci kamere vozila, navodno snimljenoj 24. rujna rano ujutro, vidi se trenutak eksplozije u kojoj je, prema tvrdnjama kosovske policije, smrtno stradao jedan njihov pripadnik.

“Prvi napad terorističke grupe, prema dostavljenim informacijama, je izveden eksplozivom, pri čemu je smrtno stradao policijski narednik Policijske postaje Zvečan, a nakon ovog napada, istovremeno je počeo napad teškim naoružanjem u smjeru drugih policajaca koji su bili na mjestu događaja. Video prikazuje prve napade terorističke skupine na kosovsku policiju. Napadi su, kao što vidite, izvedeni različitim oružjem, počevši od zolja i drugog teškog naoružanja”, navodi se na Facebook stranici Kosovske policije.

U oružanom sukobu u selu Banjska ubijeni su pripadnik kosovske policije i trojica napadača, porijeklom Srbi sa sjevera Kosova. Kosovska policija je na svom Facebook profilu objasnila da se na snimkama vidi i obuka koju su prolazili pripadnici naoružane grupe. Prema njihovim tvrdnjama, snimke su nastale 2. i 20. rujna.

Snimka s Kopaonika, snimljena u blizini hotela Grey, navodno predstavlja testiranje odjeće protiv termo kamera. Također, jedna od snimki, prema riječima kosovskih dužnosnika, prikazuje završne vježbe skupine na poligonu srpske vojske poznatom kao Pasuljanske livade.

Policija je sve snimke prikupila s mobitela sudionika napada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.