Vučić napušta Srpsku naprednu stranku

Regija 08. ožu 202310:47 1 komentar
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započinje formiranje Narodnog pokreta za državu i u periodu koji dolazi, obići će sve dijelove zemlje, potvrđeno je Tanjugu u predsjedništvu. Vučić će, kako je rečeno, zatražiti podršku naroda za obranu Srbije i od subote, 11. ožujka, započet će razgovore sa stanovništvom na jugu Srbije, najvjerojatnije u Vranju, prenosi Tanjug.

Inače, u Srbiji se već neko vrijeme spekuliralo kako srpski čelnik ne planira samo otići s čela Srpske napredne stranke nego i formirati novu političku stranku ili pokret.

Vučić je još prošle godine na konferenciji za novinare gotovo najavio osnivanje novog političkog bloka “pristojne i normalne Srbije”, koji će biti i građanski i nacionalni. Govorio je o potrebi osnivanja novog političkog bloka kojemu “na prvom mjestu neće biti ni Istok ni Zapad, već interes Srbije”, piše piše Nova.rs.

“Važno je formirati blok normalnosti i pristojnosti – Srpski blok. Ne mislim nacionalno, već i građanski i nacionalno te blok pristojnosti koji će se suprotstaviti i jednima i drugima”, poručio je tada Vučić. Dodao je kako je važno da se u centru formiraju pokreti koji “nemaju šefove u inozemstvu”.

Vladimir Đukanović, dužnosnik Srpske napredne stranke, na društvenim je mrežama pozvao članove stranke da se okrenu poslu formiranja nove stranke, pripremi osnivačkih akata, skupljanju potpisa, organiziranju osnivačke skupštine te usvajanju programskih ciljeva i statuta. “Velik posao je pred nama”, istaknuo je Đukanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare