Vučić odlazi s čela vladajuće stranke u Srbiji? “Povlačim se”

Regija 31. pro 202111:48 > 12:08
Izvor: TANJUG/JADRANKA ILIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će 4. ili 5. siječnja biti održana sjednica Srpske napredne stranke na kojoj će se vidjeti, kako je naveo, tko, što i koliko radi, a "tko je od dužnosnika otišao na odmor u Dubai". Vučić je rekao da je važno da SNS pokaže "drugačije lice" od političkih stranaka koje su se obračunavale s onima s kojima nisu bili suglasni.

“Mrzim hajke, ja se na racionalan i pošten način trudim voditi državu i političku stranku”, kazao je Vučić.

On je, gostujući na televiziji K1, rekao da “u glavi ima četvoro kandidata iz stranke za budućeg predsjednika SNS-a”.

U svibnju ću obrazložiti zašto se povlačim, jer ne želim ugroziti budućnost Srbije i pobjedu stranke onim što ću izgovoriti prije toga, odgovorio je Vučić.

“Možda sam se zaželio biti običan čovjek, da ne nosim sve terete ovoga svijeta pa i stranački na svojim leđima u svakom trenutku. Možda sam se zaželio reći ‘posvađajte se, ne moram vas više miriti’. Možda hoću više vremena provoditi s obitelji, da vidim što je to što mi kći studira, ili da malog sina odvedem na judo ili košarku, jer me stariji više ‘ne zarezuje'”, rekao je Vučić.

“Možda je sve to. Naprosto osjetite kada dođe trenutak za nešto i tu nema velike filozofije. Dao sam cijelog sebe i borio se za zemlju i stranku. A za zemlju sam rekao da ću dati sve od sebe još neko vrijeme”, rekao je Vučić.

“Mnogi kažu da bi to bio samo još jedan mandat koji planirate”, rekla je voditeljica intervjua Jovana Joksimović, na što je Vučić odgovorio “svakako bi bio posljednji mandat, čak i da do toga dođe”.

Govoreći o svom odnosu s ministrom obrane Nebojšom Stefanovićem, Vučić je naveo da je njihov poslovni odnos sasvim korektan.

“Razlika u našem odnosu se ne osjeti, to nisu osjetili naši građani, tu promjenu sam osjetio samo ja i tako treba ostati. Razlika između Đukanovića i Stefanovića je samo ta što Đukanović nije radio ništa protiv obitelji, ali mi ćemo nastaviti raditi kako Srbija i njeni građani ne bi osjetili nikakav sukob, nego kako bi samo država osjetila rast, za rast i tužiteljstva i pravosuđa”, rekao je Vučić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar