Merkel primila Georgea i Amal Clooney

Showbiz 12. velj 201614:07 > 14:14
Izvor: REUTERS/Giampiero Sposito

Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je u petak Georgea i Amal Clooney s kojima je razgovarala o izbjegličkoj i migracijskoj politici i njihovu radu za Međunarodni Crveni križ, objavio je glasnogovornik Steffen Seibert.

Na sastanku njemačke kancelarke s američkim glumcem i njegovom suprugom odvjetnicom bio je i bivši britanski ministar vanjskih poslova i predsjednik organizacije Crvenog križa David Milliband. Bračni par Clooney angažiran je u radu za nevladinu organizaciju Crveni križ.

Sastanak održan na Clooneyijevu inicijativu omogućio je razmjenu stajališta o izbjegličkoj krizi i međunarodnim sukobima, rekla je Christiane Wirz, pomoćnica glasnogovornika njemačke kancelarke. Dan ranije, američki glumac predstavio je svoj film “Ave Cezar”, u režiji braće Coen koji je izvan konkurencije prikazan na filmskom festivalu u Berlinu.

Poznat po svom političkom i humanitarnom angažmanu, napose za sudansku pokrajinu Darfur razdiranu ratom i sukobima, 54-godišnji Clooney je na konferenciji za tisak rekao da bi želio od kancelarke Merkel zatražiti mišljenje o tome “kakve poruke možemo sročiti i što možemo učiniti da bismo im pomogli”.

Clooney je rekao da će se sastati s izbjeglicama i da je potpuno zaokupljen pitanjima migracije.
Njemačka je sama primila u 2015. više od milijun tražitelja azila, zbog čega je Angela Merkel izložena sve glasnijim kritikama u svojoj zemlji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.