Harry i Meghan osudili 'krizu mržnje' na društvenim mrežama

Showbiz 21. lis 202010:42 > 10:44
Izvor: JEREMY SELWYN / POOL / AFP

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan, u utorak su govorili o svojoj kampanji protiv negativnosti na društvenim mrežama, dok je Harry upozorio na "globalnu krizu mržnje" koja utječe na mentalno zdravlje ljudi.

Par, službeno poznat kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, sudjelovali su u dvosatnoj online raspravi kojoj je domaćin bio Time100 Talks, s nekolicinom stručnjaka s kojima su se ove godine sastali kako bi promovirali više suosjećanja na online forumima.

“Ovo je globalna kriza. Globalna kriza mržnje, globalna kriza dezinformiranja i globalna zdravstvena kriza”, rekao je Harry u uvodnom komentaru rasprave “Stvaranje boljeg svijeta”.

Harry i Meghan preselili su se u južnu Kaliforniju ove godine, nakon što su odstupili sa svojih kraljevskih dužnosti kako bi vodili neovisniji život i pobjegli od nasrtljivih britanskih medija.

Meghan je rekla da je imperativ da online interakcije budu zdravije za sve.

“Ovo nije samo problem mentalnog zdravlja ili emocionalne dobrobiti. Ovo je problem čovjeka. I to što se događa svima nama online i duboko utječe na nas.”

Meghan je prošli tjedan rekla da je ugasila sve svoje osobne profile na društvenim medijima prije nekoliko godina te da nije željela čitati što ljudi pišu o njoj online “kako bi se zaštitila.”

U podcast razgovoru s tinejdžerima prošli tjedan, kojim je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja, Meghan je rekla da je “u 2019. godini bila najviše trolana osoba online u cijelom svijetu – i među muškarcima i među ženama.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.