Hoće li Đoković moći nastupiti na Wimbledonu? Evo što kaže britanski premijer

Sport Klub 10. sij 202213:16 > 13:381 komentar
Wimbledon, Novak Đoković
AELTC / Thomas Lovelock / POOL / AFP

Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio je u korist Novaka Đokovića i odbio je zahtjev za poništavanje vize. No, australski ministar za imigraciju Alex Hawke razmatra hoće li najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću ponovo ukinuti vizu nakon što je savezni sud prethodno poništio tu odluku. Još uvijek je upitan njegov nastup na prvom Grand slam turninu u sezoni, Australian Openu.

Britanski premijer Boris Johnson odgovorio je bi li dopustio Đokoviću da igra na Wimbledonu ovog ljeta.

“Važno je da australske vlasti naprave vlastite dispozicije. Sve što bih rekao o Novaku Đokoviću – protiv kojeg sam inače igrao tenis, on je prilično dobar – vjerujem u cijepljenje i mislim da je to divna stvar za napraviti”, rekao je Johnson.

Britanski premijer je podržao proces cijepljenja i poručio da bi “svi trebali stati iza programa koji ovoj zemlji omogućuje da bude najotvorenija ekonomija u Europi i istovremeno štiti ljude”, piše BBC.

Prema sadašnjim pravilima Ujedinjenog Kraljevstva, necijepljene osobe koje dolaze u zemlju moraju imati negativan test, napraviti PCR test drugi dan i osmi dan nakon dolaska i biti u karanteni 10 dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar