Predstavljen edukativni strip o Draženu Petroviću

Košarka 23. lis 201409:14 > 09:15
Izvor: Damir Krajac / CROPIX

U muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović predstavljen je, uz prelijepu svirku uživo Zagrebačke filharmonije, edukativni strip napravljen prema liku i djelu Dražena Petrovića.

Tajming za promociju ovog sjajnog stripa, čiji je autor Frano Petruša, po želji Draženove majke Biserke, određen je 50. rođendan košarkaškog velikana koji je gledatelje širom svijeta oduševljavao u dresovima Šibenke, Cibone, Reala, Portlanda, New Jerseyja te naravno košarkaške reprezentacije Hrvatske za koju je odigrao svoju posljednju utakmicu u životu.

Nema sumnje kako će ovaj edukativni strip, koji će posebno oduševiti mlade košarkaše, mnogima biti inspiracija. Po prvim utiscima u njemu će jednako uživati najmlađi, ali i njihovi očevi, majke, djedovi i bake.

Draženova majka Biserka Petrović bila je vidno uzbuđena i samo je pred okupljenim gostima kratko ispričala anegdotu:

‘Sjećam se kako mi je Dražen čestitao 50. rođendan. Bio je tog dana negdje na putu i nazvao me na telefon i rekao: Ne može svatko doživjeti pola stoljeća! Nije mi rekao Sretan rođendan, mama, a tog trena nije ni znao koliku je istinu kazao. Budimo svi sretni i ponosni sto smo ga imali’, u suzama je izgovorila Biserka bez čije energije i upornosti danas ne bi bilo muzeja, a vjerojatno niti stripa.