BBB i Torcida pozivaju na derbi

Nogomet 07. srp 201517:02 > 17:05
Izvor: Marko Todorov / CROPIX

Pod geslom "Svi na derbi, lopovi odlazite", Dinamova navijačka skupina Bad Blue Boysi najavljuje da će u nedjelju u derbiju 1. kola Prve HNL protiv Hajduka ponovno biti na sjevernoj tribini Maksimira.

“Navijačka grupa Bad Blue Boys se na nedjeljni derbi vraća na svoju, sjevernu tribinu. Vrijeme je da se ova dugogodišnja agonija prekine i da se kompletnoj Upravi pokažu izlazna vrata iz Dinama. Previše smo godina izgubili u ovome svemu da bi se sada sve svelo na naslađivanje medijskim spektaklom i gledalo sa strane kako se klub urušava, jer navijači Dinama su ostali dužni sebi i svom klubu završiti započeto. Borba za naš klub nalazi se na prekretnici i sada je vrijeme da se vidi koliko navijača ima Dinamo”, objavili su u utorak Bad Blue Boysi na svojoj internetskoj stranici.

Najava povratka Bad Blue Boysa na Maksimir uslijedila je pošto su Zdravko i Zoran Mamić završili u istražnom zatvoru u zagrebačkom Remetincu, gdje će ostati najmanje idućih mjesec dana. Protiv braće Mamić USKOK je pokrenuo istragu zbog sumnje na primanje i davanje mita i utaju poreza. Zdravko Mamić tvrdi da je riječ o političkoj namještaljci koju je naredio politički vrh, te da se sve radi zbog političkih ciljeva.

Odlazak izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i trenera Zorana Mamića u istražni zatvor nagnao je i Torcidu da pozove sve navijače Hajduka “na invaziju na Maksimir” u nedjelju kada je derbi (19 sati).

“Pola godine nakon velikog prosvjeda na Rivi čini se da se jedan od naših zahtjeva konačno počinje ispunjavati. Poziv državnim institucijama da počnu raditi svoj posao napokon je urodio plodom, a rezultat je odlazak trenera Dinama Zorana Mamića, izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i bivšeg izvršnog direktora Dinama a sada izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića na mjesto gdje su odavno trebali biti”, navodi Torcida na svom Facebook profilu.

“Zato pozivamo sve navijače Hajduka na invaziju na Maksimir ovu nedjelju (12. srpnja), gdje ćemo izravno testirati je li se stvarno nešto počelo mijenjati u hrvatskom nogometu. Jesu li zatvaranjem braće Mamić nestale nelegalne crne liste koje su usmjerene samo prema onima koji odavno ukazuju na kriminalne radnje u hrvatskom nogometu, ili je samo riječ o kozmetičkim promjenama i predizbornim trikovima”, ističe Torcida.

I Dinamo na svom internetskom portalu poziva navijače da dođu na derbi s Hajdukom, te da prodaja ulaznica za derbi počinje u srijedu, 8. srpnja, i da je njihova cijena od 10 do 30 kuna.

“Podsjećamo, sve su ulaznice personalizirane što znači da je prilikom kupovine ulaznice potrebno predočiti važeći osobni dokument. I ove sezone na svakoj ulaznici bit će vidno istaknuto ime i prezime vlasnika ulaznice, te će svatko pri ulasku na stadion morati pokazati dokument kojim se potvrđuje kako osoba koja piše na ulaznici zaista ulazi na tribinu. Također, molimo gledatelje da sjednu na označena mjesta na svojim ulaznicama zato što sjedenje u pogrešnom sektoru predstavlja kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima”, objavio je u utorak Dinamo.