Francuzi za kaos u Parizu krive navijače Liverpoola

Nogomet 30. svi 202209:14 > 09:20 0 komentara
Oli SCARFF / AFP

Za kaos na finalu Lige prvaka krivi su isključivo navijači Liverpoola s krivotvorenim ulaznica, rekla je francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera.

Finale između Liverpoola i Real Madrida na pariškom Stade de Franceu počelo je s 35-minutnim zakašnjenjem nakon što je policija pokušala spriječiti ljude koji su pokušavali bez ulaznica ući na francuski nacionalni stadion, dok su se neki vlasnici ulaznica žalili da ih nisu pustili.

TV snimke pokazuju kako policija rastjeruje ljude ispred stadiona. Deseci pojedinaca nasilno su ušli na stadion, a no mnogo nnjih je ostalo vani, uključujući djecu, a policija je upotrijebila suzavac.

“Veliki broj navijača Liverpoola koji su se pojavili bez valjanih ulaznica odgovorni za početne probleme s kontrolom publike u finalu Lige prvaka. “Dogodilo se, prije svega, ovo masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpoola, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama”, rekla je u ponedjeljak za francuski radio RTL francuska ministrica sporta.

Francuska će biti domaćin Olimpijskih igara 2024. i Svjetskog prvenstva u ragbiju 2023. godine.

Britanska ministrica sporta Nadine Dorries i izvršni direktor Liverpoola Billy Hogan pozvali su na istragu zbog prizora na stadionu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram