Andrea Komšić: Ovo je propuštena prilika, nisam imala sreće

Ostali sportovi 05. sij 201915:20 > 15:27
Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Andrea Komšić, jedina hrvatska predstavnica na ovogodišnjem izdanju sljemenskog slaloma za Svjetski kup nije se uspjela izboriti za nastup u drugoj vožnji - sa 6.17 sekundi zaostatka za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin zauzela je 51. mjesto.

“Sigurno je propuštena prilika, staza je bila u izvrsnom stanju i dalo se, samo se trebalo proći bez velikih pogrešaka. Ja, nažalost, nisam imala sreće”, izjavila je Andrea Komšić.

U drugu vožnju se ove godine ulazilo s ogromnih 4.78 sekundi zaostatka, a sedam skijašica sa startnim brojem 40 ili višim su ušle među 30 najboljih. Njemica Schmotz i Švicarska Stoffel, dvije skijašice koje su startale neposredno prije hrvatske reprezentativke, ostvarile su identičan rezultat i podijelile 20. mjesto u prvoj vožnji. 

VEZANA VIJEST

“Znala sam da staza drži dobro, to su mi rekli, tako da sam pretpostavljala da će puno cura ući u drugi lauf”, rekla je Komšić, čiji su se snovi o prvom ulasku u finalnu vožnju srušili već na prvoj strmini, gdje je napravila pogrešku koja joj je oduzela previše brzine i utjecala na samopouzdanje.

“Bilo kakva greška oduzme puno energije i onda se teško vratiti. To me zeznulo, dosta sam potonula u glavi radi toga. Da mogu vratiti vrijeme, popravila bih tu prvu grešku gore i onda bi već bilo puno bolje”, analizirala je Andrea Komšić svoju vožnju te potvrdila da je ovo bila velika prilika.

“Sigurno je. Staza je bila u izvrsnom stanju i dalo se, samo se trebalo proći bez velikih pogrešaka. Ja, nažalost, nisam imala sreće. Malo su se skije poklopile jedna na drugu na toj prvoj strmini i nisam se baš najbolje snašla. Najveći je to razlog što sam sporo ušla u ravnicu.”

Komšić tvrdi da nije osjećala pritisak prije nego što se otisnula sa starta.

“Bila sam dosta opuštena, samo nisam htjela previše informacija, nego one tri koje sam već prije dogovorila s tatom. Ne volim nikad previše informacija na startu, jer se ne mogu na sve to koncentrirati. Lakše mi je ovako, samo dvije, tri ključne”, rekla je Komšić koju već za tri dana čeka nova mogućnost za plasman u prvih 30, na slalomu u austrijskom Flachauu za koji će se pripremati već od nedjelje na Sljemenu.

“Bit ću sutra predvozačica, a onda možda ostanem na treningu na Sljemenu ili odem u Flachau, ako će tamo biti trening.”

Trostruki kraljica sljemenskog Crvenog spusta, Amerikanka Mikaela Shiffrin, još je jednom ostavila gledatelje bez daha, a suparnice daleko iza sebe. Za našu skijašicu nema dileme tko će biti pobjednica.

“Shiffrin se jedina skijala kao muško, jedina je imala najagresivniji stav i prošla je stav bez ikakve greške. I da nisam vidjela vrijeme znala bih da je dosta ispred svih drugih. Ako ne napravi neku veću pogrešku, bit će sekundu i pol ispred svih.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram