SP gimnastika: Seligman spreman za finale

Ostali sportovi 30. lis 201513:07 > 13:10
Davor Kibel/PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman spreman je za subotnji nastup u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu, bit će to njegov peti svjetski finale i treći u nizu.

Nakon osmog mjesta 2006. u Aarhusu, sedmog 2009. u Londonu, šestog 2013. u Antwerpenu i petog prošle godine u Nanningu, Osječanin sada cilja na puno veći plasman.
“Osjećam se potpuno spreman za finale. Jako dobro sam trenirao ovih dana, nastavio sam praksu od prije kvalifikacija, svakodnevno pokušavam bez greške trenirati, možda manje pokušaja, ali na točnost. I uspijevam to. Koncentriran sam, miran i uvjeren sam da ću spreman podići ruku na finalnom nastupu. Isto tako očekujem da ću dobiti visoku ocjenu koja će biti konkurentna za najsjajnije odličje”, poručio je Seligman.
U uspjeh vjeruje i trener našeg finalista Vladimir Mađarević.
“Odlično smo spremni. Pripremali smo se sustavno, precizno, već više od dva mjeseca samo za ovaj trenutak. Robert zadnja tri tjedna nepogrešivo odrađuje treninge i očekujem da će i sutra biti onako kako smo se svo ovo vrijeme pripremali”, rekao je Mađarević.
Seligmanov finale je na rasporedu od 16 sati po hrvatskom vremenu, a on će se na konja popeti pretposljednji, sedmi. Ako osvoji medalju, Seligman će osigurati i plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

Podsjetimo, hrvatska na Svjetskim prvenstvima ima dvije svjetske medalje. Prije samo godinu dana u Nanningu je Filip Ude bio srebrni na konju s hvataljkama, a Marijo Možnik brončani na preči.

Startna lista konja s hvataljkama:
Harutjun Merdinjan (Armenija)
Oleg Vernajev (Ukrajina)
Alexander Naddour (SAD)
Kazuma Kaya (Japan)
Louis Smith (Velika Britanija)
Vid Hidvegi (Mađarska)
ROBERT SELIGMAN (HRVATSKA)
Max Whitlock (Velika Britanija)

REZERVE: 1. Kohei Uchimura (Jap), 2. Ruteng Xiao (Kin), 3. Kristzian Berki (Mađ)