Austrijska policija razbila narkobandu s Balkana, vodila su je dva brata

Regija 28. stu 202311:22 5 komentara
PIxabay / Ilustracija

Nakon nekoliko mjeseci intenzivne istraga, policija u Salzburgu i Gornjoj Austriji uspjela je razbiti narkobandu koja je djelovala na ovom području, a na čijem se čelu nalazio narkobos iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Utvrđeno je da su proteklom razdoblju prodali 26 kilograma kokaina i 334 kilograma kanabisa.

Na razbijanju bande počelo se raditi još prošle godine. U svibnju je uhićeno devet osoba kod kojih su pronađeni određeni tragovi koji su doveli do samog vrha bande i daljnjih uhićenja. Sve je počelo prošle godine kada su uhićena dva državljanina Srbije i jedan Austrijanac kod kojih je pronađeno 12 kilograda kanabisa i 100 grama kokaina. Policija je shvatila da oni rade za nekoga pa su istragom došli do 35-godišnjeg državljanina BiH, koji je bio nastanjen u Salzburgu, a koji je i nakon uhićenja svojih ljudi nastavio s radom. Tada je ovaj državljanin BiH postao glavni fokus istrage, pišu Nezavisne novine.

“Naravno, on je i dalje imao svoje ljude s kojima je nastavio raditi. Drogu je dovozio iz inozemstva, skladištio je u Salzburgu i preprodavao po cijeloj regiji Gornje Austrije”, stoji u priopćenju.

Njegova desna ruka je bio njegov brat, koji je živio u Ansfeldenu. Svi uhićeni su dobi između 26 i 53 godine, a većina ih je imala prijavljeno boravište u Salzburgu. Svi oni vuku porijeklo s Balkana, a najviše ih je iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pod istragom su i navodni kupci tj. njihovi redoviti klijenti. Svi osumnjičeni nalaze se u pritvoru, a ako budu osuđeni, neke od njih čeka i do 15 godina zatvorske kazne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare