Britanski ministar za imigraciju zbog neslaganja oko vraćanja migranata

Svijet 06. pro 202322:13 0 komentara
Ben Stansall / AFP

Britanski ministar za imigraciju Robert Jenrick podnio je ostavku nakon objave nacrta zakona o vraćanju imigranata u Ruandu, zbog "dubokog neslaganja s političkim smjerom vlade" u pogledu imigracije za koji smatra da ne ide dovoljno daleko.

Njegova ostavka pojačat će pritisak na premijera Rishija Sunaka, kojega desno krilo njegove stranke poziva da bude još čvršći u borbi protiv ilegalne imigracije.

“S velikom žalošću pisao sam premijeru kako bih mu podnio ostavku na mjesto ministra imigracije. Ne mogu ostati na svojoj dužnosti kada se duboko ne slažem s političkim smjerom vlade u pogledu imigracije”, napisao je Robert Jenrick na X-u.

Njegova je ostavka vezana uz prijedlog zakona o vraćanju migranata u Ruandu koji bi u četvrtak trebao biti predstavljen u parlamentu, a za koji on smatra da ne ide dovoljno daleko.

“Ulozi za zemlju su previsoki da ne bismo mogli tražiti jaču zaštitu potrebnu za okončanje vrtuljka pravnih izazova koji riskiraju da će paralizirati shemu i negirati njezinu namjeru odvraćanja”, napisao je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!