Četvorogodišnjak u pelenama napunjenim pištoljem plašio susjede

Svijet 19. sij 202308:48
Izvor: Shutterstock / Ilustracija

Četvorogodišnjak odjeven samo u pelenu napunjenim pištoljem je plašio ljude po hodniku stambene zgrade u kojoj stanuje s ocem u predgrađu Indianapolisa, u SAD.

Kada su, nakon prijave susjeda, policajci stigli na mjesto događaja, vrata stana otvorio im je dječak samo u peleni, a tek na poziv policije pojavio se i njegov otac koji se upravo probudio. Policiji je rekao kako dječakova majka živi na drugom mjestu i da je bolesna te da je i on bolestan, ali se stara o dječaku i da nema pojma da je njegov sin izlazio iz stana. Tvrdio je i da nema oružja u stanu.

Ipak, kad je policajac pitao dječaka gdje je ostavio svoju igračku i pokazao mu savijenu šaku i prste u obliku pištolja, dječak je prstom pokazao na radni stol. Policajac je u stolu pronašao pištolj Smith&Wesson kalibra devet milimetara s 15 metaka u saržeru koji je bio težak više od dva kilograma.

Otac je nakon toga rekao kako rođak ponekad ostavi pištolj s municijom kod njega, “kada osjeti da je mentalno nestabilan”, ali nije mogao reći adresu ili telefonski broj tog rođaka.

Četrdesetpetogodišnji otac, osuđeni prijestupnik koji očekuje suđenje zbog obiteljskog nasilja, ubrzo je optužen za dva kaznena djela: Zanemarivanje maloljetnog djeteta i izazivanje opasnosti nenadziranjem vatrenog oružja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar