Dvoje pacijenata poginulo u novom požaru u rumunjskoj bolnici

Svijet 11. stu 202108:18 0 komentara
Costin Dinca / AFP / ilustracija

Dvoje pacijenata oboljelih od covida-19 poginulo je u četvrtak a jedna je medicinska sestra ozlijeđena, u požaru u bolnici u rumunjskom gradu Ploiesti, četvrtom koji je u godinu dana zahvatio neku od bolnica u toj zemlji, objavile su hitne službe (ISU).

“Dvoje pacijenata je izgubilo život a 16 ih je premješteno u drugu bolnicu u Ploiesti zbog dima kojeg je puno prizemlje bolnice, ali njihov životi nisu u opasnosti”, rekla je za agenciju France presse glasnogovornica ISU-a Raluca Vasiloae.

Medicinska sestra, koja je zadobila opekline po 40 posto tijela, prebačena je u bolnicu u Bukureštu, precizirala je Vasiloae.

“Istraga bi trebala utvrditi uzrok požara”, rekao je ministar zdravstva Attila Cseke.

Po direktoru bolnice, zgrada je obnovljena prošle godine a nedavno su provjerene električne instalacije i sustav opskrbe kisikom.

Rumunjska je teško pogođena četvrtim valom epidemije covida-19 i nedostaju joj kreveti na odjelima intenzivne njege.

U listopadu je u požaru u bolnici u Constanti na jugozapadu zemlje život izgubilo sedam bolesnika zaraženih koronavirusom.

Dvadeset ih je poginulo i u dva požara koji su pogodili bolnicu u Piatri Neamt na sjeveroistoku zemlje u studenom 2020. i u Bukureštu u siječnju.

U travnju troje bolesnika na respiratoru u Bukureštu umrlo je nakon greške s kisikom.