Ferrero iz britanskih trgovina povlači nekoliko serija Kinder jaja

Svijet 04. tra 202215:44 > 16:20
Izvor: Walter Cicchetti / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekoliko serija Kinder jaja talijanske grupe Ferrero bit će povučeno iz prodaje u Velikoj Britaniji zbog moguće kontaminacije salmonelom, objavila je u ponedjeljak Agencija za standarde hrane (FSA).

Odluka o povlačenju Kinder jaja s polica donesena je nakon niza slučajeva trovanja hranom među malom djecom, priopćila je FSA, prema izvješću BBC-ja.

Istrage javnih zdravstvenih tijela „utvrdile su vezu između prijavljenih slučajeva trovanja salmonelom diljem Ujedinjenog Kraljevstva i konkretnog proizvoda tvrtke Ferrero”, ističu u agenciji.

Građanima savjetuju da ne jedu Kinder jaja u pojedinačnom pakiranju od 20 grama ni ona u paketu od tri proizvoda s preporučenim rokovima upotrebe između 11. srpnja i 7. listopada 2022.

Kompanija je odlučila, preventive radi, povući proizvode iz prodaje i blisko surađuje s regulatorom za sigurnost hrane na identifikaciji točnog uzroka širenja, priopćila je FSA.

“Znamo da su ti proizvodi popularni među malom djecom, posebno pred bliži Uskrs, pa pozivamo roditelje i skrbnike djece da provjere jesu li na popisu o povlačenju i proizvodi koji se već nalaze u njihovom domu”, rekla je voditeljica odjela incidenata u FSA Tina Potter.

Sva potencijalno kontaminirana jaja proizvedena su u istoj tvornici u Belgiji, a vjeruje se da drugi Kinder proizvodi nisu kontaminirani, stoji u priopćenju FSA.

Ferrero je rekao da niti jedan njegov Kinder proizvod pušten u prodaju nije bio pozitivan na salmonelu i da nije dobio nikakve pritužbe.

„Mi pitanje sigurnosti hrane smatramo izuzetno ozbiljnim i iskreno se ispričavamo zbog ove situacije”, poručili su iz kompanije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar