I Twitter se priključuje ograničavanju ruskih državnih medija

Svijet 02. ožu 202208:01
kijev, rusija, rat, invazija
Denis Šmihal / Twitter

Twitter je objavio da će poštovati sankcije Europske unije nametnute  ruskim državnim medijima RT i Sputnjik čim ta odredba stupi na snagu, objavila je društvena mreža u utorak.

“Sankcije Europske unije vjerojatno će putem zakonskih mjera zahtijevati od nas da ograničimo određene sadržaje u državama članicama”, rekao je glasnogovornik Twittera u izjavi poslanoj Reutersu e-mailom. “Namjeravamo ispoštovati tu naredbu čim ona stupi na snagu”, dodao je.

Povjerenik Europske unije za unutarnje tržište Thierry Breton rekao je u utorak da je Europska komisija očekivala odobrenje zemalja članica za zabranu sadržaja ruskih državnih medija do kraja toga dana.

Twitter je najavio da će nastaviti s ograničavanjem vidljivosti tih sadržaja kao i s označavanjem istih i izvan područja EU-a.

Facebook, Google, YouTube i TikTok objavili su također da će blokirati pristup RT-u i Sputniku na svojim platformama unutar EU-a. Meta, u čijem je vlasništvu Facebook, u utorak je objavila da ruske državne medije sankcionira i na globalnoj razini.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare