Jak toplinski val: U New Delhiju izmjereno rekordnih 52,3 Celzijeva stupnja

Svijet 29. svi 202415:47 0 komentara
Amarjeet Kumar Singh / ANADOLU / Anadolu via AFP

Rekordne vrućine u srijedu su, drugi dan zaredom zahvatile dijelove indijske prijestolnice, dosegnuvši temperaturu od 52,3 Celzijeva stupnja, a toplinski val bez presedana zahvatio je i neke sjeverozapadne regije.

Rekordno visoke ljetne temperature posljednjih su dana rezultirale neuobičajeno jakim toplinskim valom, rekli su meteorolozi, no kažu da bi od četvrtka trebao popustiti u području sjeverozapadne i središnje Indije.

Temperature su toliko visoke da je u državnoj školi u istočnoj indijskoj državi Bihar nekoliko učenika izgubilo svijest. Školski liječnik je kazao da se to događa zbog neravnoteže elektrolita, što uzrokuje nesvjesticu, povraćanje i vrtoglavicu.

Aziju je ove godine zahvatilo iznimno vruće ljeto, trend koji su, kako kažu znanstvenici pogoršale klimatske promjene, a potaknuli su ih ljudi.

Indija obično proglašava toplinski val kada maksimalna temperatura dosegne 4,5 do 6,4 Celzijeva stupnja više od uobičajene temperature, a jak toplinski val kada je temperatura viša od normalne za 6,5 Celzijevih stupnjeva.

Neuobičajeno visoke temperature nagnale su indijsko Izborno povjerenstvo da prošli tjedan za vrijeme održavanja općih izbora u New Delhiju postave medicinsko osoblje na biračkim mjestima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!