Johnsonova suradnica dala ostavku zbog lockdown partija

Svijet 08. pro 202119:04
Izvor: Photo by Billy Huynh on Unsplash

Bliska suradnica britanskog premijera Borisa Johnsona dala je u srijedu ostavku nakon što se pojavio video u kojem se smije i šali u vezi s domjenkom u vladi tijekom prošlogodišnjeg božićnog lockdowna, kad su takva okupljanja bila zabranjena.

Allegra Stratton je bila Johnsonova glasnogovornica kada je u prosincu 2020. snimljen video. Posljednja dužnost bila joj je glasnogovornica vlade na klimatskoj konferenciji COP26.

“Svojim sam ponašanjem umanjivala važnost pravila, onih istih pravila kojih su se ostali morali pridržavati. Nije mi to bila namjera. Žalit ću zbog toga ostatak života”, rekla je Stratton novinarima pred svojim domom.

“Razumijem bijes i frustracije ljudi. Ispričavam se svima koji su izgubili svoje najbliže, koji su bili usamljeni ili se borili da održe svoje tvrtke. Doista mi je žao i podnosim ostavku premijeru”, dodala je.

U videu koji se pojavio na ITV-u, Allegra Stratton prikazana je u Downing Streetu 2020. kako se, pripremajući se za dnevni brifing, smije i šali na račun okupljanja.

U vrijeme okupljanja u Downing Streetu desecima milijuna ljudi širom Britanije bili su zabranjeni susreti s obitelji i prijateljima na tradicionalnim božićnim proslavama, čak i na sprovodima umrlim rođacima.

Snimka je objavljena u trenutku kada britanska vlada ponovno razmišlja o nametanju novih ograničenja kako bi zaustavila širenje nove omikron varijante.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar