Kaos na ruskoj strani, šef Wagnera prijeti odlaskom u Moskvu: Imate dva tjedna!

Rat u Ukrajini 08. lip 202314:36 1 komentar
AFP

Lider zloglasne grupe ruskih plaćenika Wagner, Jevgenih Prigožin, zabrinuo je svijet kalkulacijama o potencijalnom "taktičkom nuklearnom napadu" na Belgorod.

Naime, tamo traju žestoke borbe između ruskih vojnih snaga i proukrajinskih pobunjenika iz Rusije, što je bilo dovoljno za stvaranje napetosti između plaćenika i ruskog Ministarstva obrane. Kulminacija je uslijedila nakon što se Prigožin odlučio “zarobiti” pukovnika ruskih vojnih snaga.

Navodno je zapovijedio miniranje puteva za povlačenje pripadnika Wagnera u Bahmutu, što je iznimno razljutilo Prigožina. Toliko da je potpuno izgubio kontrolu i svijetu pokazao cijeli niz slabosti, odnosno, problema na ruskoj strani.

“Bojim se da bi mogli gajiti neke loše ideje o bacanju male nuklearne bombe na vlastiti teritorij. Može li to biti razlog zašto ga ustupamo? Previše se bojimo pogoditi njihov teritorij, ali ne i naš vlastiti”, pitao se i optuživao Prigožin u intervjuu za Donbass Today, prenosi Newsweek.

Iz tih je razloga Ministarstvu dao ultimatum.

“Dajem vam dva tjedna da oslobodite naše teritorije u Belgorodu. Ako se to ne dogodi i ako se situacija nastavi pogoršavati, onda ćemo sami otići u Belgorod. A to je nedaleko od Belgorodske oblasti, koja je blizu Rubljovke (elitno predgrađe Moskve, op.a.) i nasipa Frunzenskaja (sjedište Ministarstva obrane, op.a.). Što ako odemo tamo tražiti više streljiva”, izjavio je Prigožin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.