Kirurg iz Kijeva za N1: Rusi jutros u Mikolajivu granatirali i srušili bolnicu

Svijet 04. tra 202210:45 > 14:12
Izvor: N1

Kirurg iz Kijeva Vitalij Kravčenko javio se putem zooma u N1 Studiju uživo i opisao situaciju u Buči i Kijevu.

“To je užas, dobili smo slike prije nekoliko dana i pričali smo s vojnicima koji su prvi ušli u Buču prije nekoliko dana i vidjeli puno civila po ulicama, to je užas. Mislim da je više od 500 žrtava, a bit će ih više”, rekao je Vitalij Kravčenko i dodao:

VEZANE VIJESTI

“Zadnjih nekoliko dana je mirnije u Kijevu. Prošli vikend smo dobili mogućnost otići kući, a mjesec dana smo živjeli na poslu. Svi smo živjeli u bolnici. I u gradu je mirnije nego prije mjesec dana.”

O istoku Ukrajine rekao je: “Najteža je situacija u Mariupolju. Koliko znam, taj se grad odupire 43 dana ruskim napadima. Nemamo kontakta s liječnicima u tom gradu, ali kontaktiramo s kolegama u Harkivu gdje je također teška situacija. Više od 80 posto stambenih zgrada je srušeno kao i neke bolnice. Jutros na jugu u Mikolajivu Rusi su granatirali i srušili bolnicu. Za Rusiju nema veze je li stambena zgrada, bolnica ili vojni objekt, oni uništavaju sve.”

Zbog slabije prisutnosti ruskih snaga lakše je i mirnije, naglasio je.

O situaciji u bolnici u kojoj radi Kravčenko je rekao: “Vojna bolnica ima ozlijeđenih vojnika, nije puna. Mi uglavnom pomažemo samo civilima.”

Kravčenko kaže da se Rusima ne može vjerovati, a ne vjeruje previše ni u pregovore: “Kako možemo vjerovati Rusima? Što su sve napravili u okolici Kijeva… Mislim da pregovori samo produljuju vrijeme i pripremaju za glavnu bitku.”

Tijek događaja u Ukrajini pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar