Kremlj objavio koji je sada glavni ruski cilj u ratu

Vladimir GERDO / SPUTNIK / AFP / Klim Musalimov on Unsplash

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov objavio je da sada glavni cilj Rusije u tzv. "specijalnoj vojnoj operaciji", kako nazivaju rat u Ukrajini, osigurati sigurnost Ruske Federacije općenito, a posebno sigurnost stanovnika novih regija.

“Za Rusiju je najvažnije da se ispune njezini zahtjevi, da se osigura sigurnost ljudi u novim ruskim regijama, stanovništva novih ruskih regija i sigurnost Ruske Federacije u cjelini, u širem kontekstu”, rekao je Peskov novinarima u srijedu govoreći o ciljevima rata.

Glasnogovornik Kremlja podsjetio je da su ruske vlasti više puta govorile da se ciljevi Ruske Federacije mogu postići na različite načine, prenosi TASS.

“Političko-diplomatski ili, ako su političko-diplomatski načini i trenutno nemogući, a u slučaju Ukrajine su nemogući, na našu žalost, vojnim putem, odnosno posebnom vojnom operacijom”, dodao je.

On također navodi da je većina Rusa uvjerena da će ciljevi biti ispunjeni te da građani vjeruju u presjednika i politiku koju provode.

Podsjetimo, Rusija je pokrenula ničim izazvanu agresiju na Ukrajinu 24. veljače 2022. godine, namjeravajući u roku nekoliko dana zauzeti Kijev, no to im nije pošlo za rukom. Više od godinu dana kasnije, Rusija nije uspjela brzo ispuniti svoje ciljeve te se još uvijek ne nazire kraj sukoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.