Merkel: Žene moraju biti odvažnije u posezanju za vodećim pozicijama

Svijet 23. lis 202113:24 > 15:14
Alberto PIZZOLI / AFP

Njemačka kancelarka u odlasku i bivša predsjednica Kršćansko-demokratske stranke (CDU) Angela Merkel se nada da će u vodstvo njezine stranke ući više žena.

“Mi moramo raditi na tome da žene budu odvažnije kada je u pitanju popunjavanje važnih pozicija”, rekla je Merkel u razgovoru za Sueddeutsche Zeitung od subote.

Žene, čak kada ih u nekom poduzeću ili organizaciji ima dovoljno, još uvijek se prerijetko odlučuju na kandidiranje za vodeće pozicije, rekla je.

Komentirajući trenutni preustroj CDU-a nakon izgubljenih parlamentarnih izbora, Merkel je rekla dao jedna stranka koja se obraća širokim narodnim masama mora obratiti pozornost na jednaku zastupljenost muškaraca i žena u vodećim gremijima.

“Samo muškarci, to više ne pristaje našem vremenu”, rekla je Merkel.

Merkel, koja se do prosinca 2018. nalazila na čelu CDU-a, izrazila je optimizam da će njezina stranka izvući pouke iz poraza na parlamentarnim izborima.

Angela Merkel se nije kandidirala na posljednjim izborima a od utorka, kada je planirana konstituirajuća sjednica novog saziva Bundestaga, a do sastavljanja novog kabineta ona je na čelu tehničke vlade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.