Mladi Francuzi koji prekrše zakon moći će kaznu odslužiti u vojsci

Svijet 02. velj 202318:521 komentar
Ludovic MARIN / POOL / AFP/ILUSTRACIJA

Mladi prijestupnici u Francuskoj ubuduće će moći dio kazne odslužiti u vojsci, rekli su ministar obrane Sebastien Lecornu i ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti u sjeveroistočnom gradu Metzu u četvrtak.

Najava je došla nakon uspješnog pilot projekta. Mladim prijestupnicima kažnjenim na popravni dom moći će pohađati petodnevni tečaj koji će provoditi vojnici.

Cilj je olakšati put prema zaposlenju ili dobrovoljnoj vojnoj službi za mlade između 13 i 25 godina koji imaju probleme sa zakonom, kažu dužnosnici.

Ministri planiraju zaposliti umirovljeno vojno osoblje da nadzire mlade, oslanjajući se na svoje iskustvo kako bi osmisliti kako će izgledati dobrovoljni vojni tečajevi.

Od prosinca 2021., postoje tečajevi od četiri tjedna koji uključuju vojne vježbe, u kojima su sudionici učili vojne i civilne vještine pod vodstvom bivših članova vojne akademije Saint-Cyr Coëtquidan.

Mornarica je organizirala jednotjedne tečajeve usmjerene prema razvijanju osjećaja odgovornosti, timskom duhu i poštivanju autoriteta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar