N1 u Lavovu: Obični građani iza naslaganih vreća pijeska štite svoja naselja

Svijet 07. ožu 202218:26 > 18:28
Izvor: N1

Naša reporterka Ana Mlinarić javila se iz Lavova, grada na zapadu Ukrajine.

Kaže kako se ratna atmosfera osjeti i na zapadu, koji je jedini dio zemlje koji su Rusi, zasad, poštedjeli.

VEZANE VIJESTI

“Vidi se to i na graničnom prijelazu, nitko ne želi u Ukrajinu, osim nas tu su bile isključivo humanitarne ekipe. Dalje, također na putu do Lavova prošli smo kroz 4 naseljena mjesta, na svim glavnim prometnicama su barikade, improvizirane posmatračnice, otprilike metar i pol visoke naslagane vreće pijeska iza kojih obični građani štite svoje kvartove.

Na samom putu od granice do Lavova vrlo zanimljivo nešto što se posljednih tjedana proširilo Ukrajinom su poruke koje Ukrajinci šalju Rusima i Putinu, citirajući vojnika sa Zmijskog otoka da nisu dobrodošli. Na samom ulazu u grad su bile barikade, na Regionalnom vojnom centru digli smo svoje akreditacije, uopće nismo mogli ući, morali smo kontaktirati mladića koji se bavi akreditacijama.

Iako se na prvu ne bi moglo reći po ovim ulicama da je u tijeku rat, to se vidi u nizu detalja, recimo u restoranima traže samo keš, ne žele se oslanjati na kartično plaćanje. Možete vidjeti, nalazimo se kraj katedrale, u cijelom Lavovu se kultruno dobro i spomenici štite iz straha od mogućeg raketiranja. Kao što sam rekla zapad zemlje zasad je pošteđen izravnih raketiranja. Zasad je bio pošteđen, ali tijekom cijelog dana mogu se čuti uzbune”, govori Mlinarić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar