Na izlazak iz Pojasa Gaze čeka još 7000 nositelja stranih putovnica

Svijet 02. stu 202309:40 0 komentara
REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Oko 7.000 nositelja stranih putovnica iz 60 zemalja čeka da napusti Pojas Gaze, priopćilo je u četvrtak egipatsko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo je pozvalo predstavnike stranih veleposlanstava na sastanak u Kairu kako bi ih informirali o dokumentima potrebnim za ulazak u Egipat s ratom razorenog palestinskog teritorija.

Nije jasno jesu li 7000 osoba samo strani državljani ili i Palestinci s drugom putovnicom. Također nije jasno ima li drugih stranaca u Gazi koji ne žele otići.

U srijedu su stotine stranih državljana i Palestinaca s dvojnim državljanstvom napustile Gazu i ušle u Egipat prvi put otkako je izbio rat između Izraela i Hamasa.

Neki teško ranjeni Palestinci također su prebačeni u Egipat preko prijelaza Rafah na liječenje.

Palestinski Crveni polumjesec priopćio je u srijedu navečer da je primio još 55 kamiona humanitarne pomoći, čime se ukupan broj povisio na 272 – što je još uvijek mali dio onoga što humanitarni djelatnici kažu da je potrebno.

Izrael je zatvorio Pojas Gaze i izvodi zračne napade na gusto naseljeno područje nakon što su militanti islamističke skupine Hamasa, koja upravlja Pojasom Gaze, 7. listopada počinili teroristički napad na izraelske zajednice u kojemu je ubijeno više od 1400 ljudi.

Oko 240 drugih odvedeni su kao taoci u Gazu.

Ministarstvo zdravstva u Gazi koje vodi Hamas priopćilo je da su izraelske snage u napadima na Gazu od početka rata ubile 8.796 ljudi i 22.219 ranile.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok. 

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!