Njemački ambasador: Uskoro očekujemo novi val ukrajinskih izbjeglica

Rat u Ukrajini 04. pro 202215:301 komentar
Izvor: Dimitar DILKOFF / AFP / Ilustracija

Njemački ambasador u Velikoj Britaniji, Miguel Berger, danas je za Sky News rekao kako očekuje novi val ukrajinskih izbjeglica u narednim tjednima, koji će koincidirati s niskim temperaturama.

“Putin nastavlja terorizirati civilnu populaciju. Jako smo zabrinuti zbog toga jer ti napadi na energetsku infrastukturu znači da bi mnogi ljudi koji se smrzavaju na niskim temperaturama mogli biti prisiljeni napustiti Ukrajinu”, rekao je Berger, dodavši kako zbog toga očekuje “novi val izbjeglica”.

“Nema spremnosti na diplomatsko rješenje konflikta”

VEZANA VIJEST

U nizu ukrajinskih gradova, uključujući glavni grad Kijev, ove godine već je pao snijeg, a stanovnici se bore s niskim temperaturama i ruskim napadima na energetsku infrastrukturu, zbog kojih periodički nestaje struje, vode i grijanja. Od početka rata u Njemačku su pobjegle stotine tisuća ukrajinskih izbjeglica, piše Index.

Što se tiče diplomacije, Berger kaže da Njemačka ne vidi fundamentalnu promjenu u poziciji Rusije, što ga ne čini optimističnim u pogledu pregovora Moskve i Kijeva: “Ne samo da ne vidimo fundamentalnu promjenu ruske pozicije, nego ni u doglednoj budućnosti ne vidimo spremnost na diplomatsko rješenje konflikta”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar