Njemački ministar upozorio na strašne posljedice Putinove pobjede, dao i obećanje NATO-u

Svijet 27. ruj 202313:11 1 komentar
AFP, Ilustracija

Njemački ministar obrane Boris Pistorius uvjeravao je u srijedu saveznike u NATO-u u baltičkim državama da se mogu osloniti na Njemačku kada je riječ o odvraćanju Rusije od napada.

“Njemačka preuzima odgovornost. I Njemačka preuzima vodeću ulogu”, rekao je Pistorius  na sigurnosnoj konferenciji u glavnom gradu Estonije Tallinnu.

Pistorius je također zajamčio Ukrajini dugoročnu podršku u obrani od ruskih snaga.  Stajat ćemo na njihovoj strani koliko god bude potrebno, rekao je.

Upozorio je na strašne posljedice ako ruski predsjednik Vladimir Putin uspije u svojim namjerama. “Putin koristi prezrene, zločinačke i nehumane metode”, rekao je Pistorius.

Njemački ministar obrane ponovio je planove za stacioniranje brigade Bundeswehra u Litvi. Planovi predviđaju da 4000 pripadnika i pripadnica Bundeswehra, kao i njihove obitelji, budu stalno stacionirani u toj zemlji.

Detalji o tome će se razraditi do kraja godine. “Smjestit ćemo njemačke vojnike i vojnikinje u Litvi čim se uspostavi potrebna infrastruktura”, rekao je Pistorius.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok