Njihove usluge u Njemačkoj traže skoro svi, a zarađuju preko 5.000 eura mjesečno

Svijet 01. lip 202307:31 0 komentara
Pixabay

U Njemačkoj usluge poreznih savjetnika koriste gotovo svi, bilo da se radi o obračunu poreza ili savjetovanju o pokretanju posla.

U kompliciranom svijetu poreza, uloga poreznih savjetnika je ključna. Njihov posao je kompleksniji nego što se na prvi pogled čini, prenosi Fenix magazin.

Porezni savjetnici nisu samo stručnjaci za porezna pitanja. Pružaju podršku u računovodstvu, izradi bilanci i carinskim poslovima. Ovaj aspekt njihova rada posebno je važan za tvrtke koje djeluju u globaliziranom i umreženom gospodarstvu.

Osim toga, dijele savjete o pokretanju poduzeća i restrukturiranju. Njihova se stručnost također koristi u donošenju odluka o ulaganjima i vrednovanju poduzeća.

Porezni savjetnici u Njemačkoj također provjeravaju zakonitost obračuna poreza i zastupaju svoje klijente u fiskalnim sudskim postupcima. Oni također obavljaju zadatke stečajnih upravitelja ili upravitelja imovinom. Svi ti poslovi zahtijevaju visoku razinu stručnosti, iskustva i odgovornosti.

Koliko zarađuju?

Svatko tko prođe dugotrajnu i tešku obuku kako bi postao porezni savjetnik bit će nagrađen visokom plaćom. Kvalificirani radnici zaposleni na puno radno vrijeme u ovom području zarađuju iznad prosjeka u cijeloj Njemačkoj.

Zarada poreznih savjetnika po saveznim državama:

– Baden-Württemberg: 7.105 eura

– Bavarska: 6.897 eura

– Berlin: 6.222 eura

– Brandenburg: 5.254 eura

– Bremen: 6337 eura

– Hamburg: 6.967 eura

– Hessen: 7.103 eura

– Mecklenburg-Zapadno Pomorje: 5.060 eura

– Donja Saska: 6.056 eura

– Sjeverna Rajna-Vestfalija: 6.659 eura

– Falačko-Porajnje: 6.462 eura

– Saarland: 6.282 eura

– Saska: 5.314 eura

– Saska-Anhalt: 5.228 eura

– Schleswig-Holstein: 5.817 eura

– Tiringija: 5.368 eura

Zaposleni porezni savjetnik u Njemačkoj u prosjeku zaradi 6.563 eura bruto mjesečno, no brojni savjetnici rade kao samostalni konzultanti zbog čega zarađuju više.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ