Nova jeziva poruka iz Rusije: “Ako izbije Treći svjetski rat…”

Rat u Ukrajini 28. sij 202314:53 15 komentara
REUTERS/Alexander Ermochenko/ilustracija

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev uputio je novu jezivu poruku na svom kanalu na Telegramu, pri čemu se osvrnuo i na to što Zapad šalje tenkove Ukrajini.

Osvrnuo se i na izjave zapadnih lidera koji su proučili da je slanje tenkova i druge vrste pomoći korak kojim se želi spriječiti Treći svjetski rat.

“Prvo, zaštita Ukrajine koju nitko ne treba u Europi, neće spasiti oronuli Stari svijet od odmazde. Drugo, ako izbije Treći svjetski rat, onda se nažalost, neće svoditi na tenkove ni lovce. Onda će jedno biti sigurno – sve će biti u ruševinama”, poručio je Medvedev, koji je ovaj put nešto suptilnije prijetio u odnosu na dosadašnje izjave u kojima je jasno spominjao nuklearno oružje.

“Ubacivanje oružja od strane zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njezinih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju vjerojatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije”, napisao je Medvedev na Telegramu u svibnju prošle godine.

“Uvijek postoji rizik da se takav sukob pretvori u potpuni nuklarni rat. To bi bio katastrofalan scenarij za sve”, poručio je Medvedev tom prilikom.

Bila je to samo jedna u nizu izjava u kojima je Medvedev spominjao odmazdu i nuklearno oružje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare