Objavljen razgovor ruskog vojnika, psovao Putina i njegove odluke

Rat u Ukrajini 28. ruj 202210:173 komentara
Izvor: Dmytro Smolyenko/Ukrinform/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia / ilustracija

Ukrajinska obavještajna služba objavila je novi razgovor ruskog vojnika koji se protivi djelomičnoj mobilizaciji i koji psuje ruskog predsjednika Vladimira Putina. Muškarac koji je identificiran kao ruski vojnik u razgovoru govori o "je**nom" Putinu i ismijava mobilizaciju. Četverominutni razgovor snimljen je dan nakon što je Putin potpisao novi zakon kojim se nameću dugotrajne zatvorske kazne svim vojnicima koji se odbiju boriti.

“Što ćemo učiniti?” kaže žena na snimci za koju se čini da je vojnikova supruga ili djevojka.

“Ne znam. Moram biti ranjen. Ranije se pričalo da se odavde odlazi samo ranjen ili mrtav. Sada to nije je**na šala”, odgovorio je vojnik.

VEZANA VIJEST

Potom se raspituje o Putinovom “je**nom” govoru naciji, za koji je rekao da je čuo da uključuje neke navodno “utješne riječi”.

Ženska osoba prenosi vijest o objavi djelomične mobilizacije kojom se trebaju pojačati trupe u Ukrajini, no ruski vojnik nije zadovoljan tom informacijom. Umjesto toga, kaže da je siguran da će se trupe na terenu samo ukočiti zbog plaćanja jer će uskoro “pola Rusije biti ovdje” i vlada neće moći platiti ono što je obećala.

“O, da, djelomična mobilizacija. Pozdrav svima – sutra idete u rat”, navodi vojnik.

Čini se da slično razmišlja i osoba s kojom je razgovarao. “Pa, Zhen, to je samo predstava, tretiraju vas kao topovsko meso.”

“I još uvijek nas nazivaju sramotom… Sve je zbog nas. Plan je u početku bio da operacija traje nekoliko dana i to je to, a evo nas ovdje skoro osam je**nih mjeseci kasnije”, navodi.

“Ako mi ne daju povlastice i medalje nakon svih ovih sranja, ići ću protiv zemlje i pridružiti se opoziciji”, kaže vojnik pa navodi da bi se trebao razboljeti kako bi mogao napustiti bojište.

“Ako budem imao sreće, dobit ću upalu pluća i otići”, kaže i dodaje kako se nada da će biti ranjen jer ranjeni odlaze sa suzama radosnicama s bojišta, prenosi Daily Beast.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar