PayPal uvodi novosti: Pripazite jer možete dobiti kaznu ili ostati bez računa

Svijet 22. stu 202207:44 0 komentara
Unsplash/Ilustracija

Za mnoge korisnike PayPal je postao svakodnevni “suputnik” u svijetu online kupovine. Međutim, ne koristi se svaki registrirani račun redovito. Pružatelj usluga plaćanja planira poduzeti mjere protiv toga i uvodi kaznu za neaktivnost.

Pogođeni su svi privatni korisnici koji nisu aktivno koristili svoj račun dulje od godinu dana. Ažurirani uvjeti korištenja pokazuju kako će neaktivni korisnici ubuduće PayPalu morati platiti kaznu od oko 10 eura. Tvrtka planira naplatiti samo kreditna stanja korisnika. Pohranjeni načini plaćanja, kao što su tekući računi ili kreditne kartice, ostaju nepromijenjeni. Korisnici koji imaju manje od 10 eura na PayPalu računu plaćaju samo kaznu za preostali iznos. Ako račun ostane neaktivan još 60 dana nakon plaćanja kaznene naknade, postoji mogućnost da će PayPal potpuno izbrisati pogođene račune.

Međutim, ova uredba nije novost jer je PayPal već u travnju 2021. najavio kako će uvesti kaznu zbog neaktivnih računa.

U Njemačkoj korisnici zasad mogu odahnuti. Poput Austrije, Italije, Grčke, Mađarske i Poljske, Njemačka je izuzeta iz novog kaznenog propisa. Međutim, iznimka sugerira da će se novčane kazne u budućnosti uvesti i u tim zemljama.

Oni koji se izlažu riziku plaćanja kazne ipak mogu biti mirni. Kako bi izbjegli naknadu, korisnici se moraju prijaviti na svoj račun samo jednom godišnje. Kao djelatnost evidentirana su i plaćanja prijateljima i poznanicima ili podizanje novca.

Jedina iznimka: jednostavno primanje novca ne računa se kao aktivnost. Korisnici koji više ne žele koristiti svoj račun trebaju prenijeti preostali iznos na bankovni račun. Ovo se također može računati kao aktivnost, prenosi Fenix Magazin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!