Putin: Ukrajina stoji iza terorističkog napada na Krimski most

Svijet 09. lis 202219:48 > 21:17 1 komentar
Sputnik/Alexei Danichev/Pool via REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je optužio ukrajinsku tajnu službu da je odgovorna za snažnu eksploziju u kojoj je dan ranije oštećen Kerčki most koji Krim povezuje s Rusijom, nazivajući ju "terorističkim činom" protiv važne infrastrukture.

“Izvršitelji i naredbodavci su ukrajinske tajne službe”, rekao je Putin na sastanku s predsjednikom ruskom istražnog povjerenstva, pokazuje video snimka koju je objavio Kremlj.

“Nema dvojbe da je ovo teroristički čin kojim se htjelo uništiti izvanredno važnu rusku civilnu infrastrukturu”, dodao je Putin.

U snažnoj eksploziji koju su ruske vlasti pripisale kamionu-bombi, oštećen je u subotu ujutro Kerčki most, cestovni i željeznički most između Rusije i tog poluotoka anektiranog 2014.

Rusija sve dosad nije htjela optužiti Kijev za taj napad u kojemu su tri osobe poginule a Ukrajina nije preuzela odgovornost za nj, nego su naprotiv njezini čelnici zaredali s podrugljivim komentarima.

“To je teroristički čin koji su organizirale ukrajinske tajne službe. Cilj je bio uništiti veliku civilnu infrastrukturu veoma važnu za Rusiju”, rekao je u nedjelju predsjednik ruskog istražnog povjerenstva Aleksandar Bastrikin na sastanku s Putinom.

Kerčki ili Krimski most, u čiju su izgradnju uložena golema financijska sredstva i koji je Putin otvorio 2018., namijenjen je logističkoj opskrbi ruskih snaga koje se bore u Ukrajini. Ukrajinske vlasti su više puta prijetile da će ga napasti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare