Putinov propagandist želi zauzeti članicu NATO-a: “Negdje morate početi”

Svijet 28. stu 202307:52 1 komentar
Twitter

Ruski propagandist blisko povezan s Vladimirom Putinom nedavno je iznio ideju da članica NATO-a postane dio Rusije usred rata u Ukrajini.

Tijekom nedavne emisije na državnoj televiziji voditelj Vladimir Solovjov govorio je o Lisabonu, glavnom gradu Portugala, i rekao da postoji razlog zašto bi ta zemlja trebala biti dio Rusije.

“Ne treba nam, ali meni se jako sviđa”, rekao je Solovjov kada su ga njegovi gosti pitali zašto bi Rusija željela Portugal. “Negdje morate početi, ja bih čak odabrao Havaje. Nisam vojnik, ali razmišljam onako kako su me učili istaknuti sovjetski vojni zapovjednici, morate ići na prirodne prepreke”, rekao je.

U veljači se Jevgenij Satanovski, predsjednik ruskog Instituta za Bliski istok, pojavio na državnom informativnom kanalu Rusija-1 i rekao da bi Moskva trebala vratiti Aljasku od Sjedinjenih Država, rekavši: “Aljaska mora biti ponovno naša.”

Guverner Aljaske Mike Dunleavy potom je odgovorio: “Ruskim političarima koji vjeruju da mogu vratiti Aljasku: Sretno.”, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare