Raste broj mrtvih i nestalih u poplavama u Venezueli

Svijet 29. ruj 202207:10
Izvor: Fida HUSSAIN / AFP/Ilustracija

Broj žrtava poplava koje su prije dva tjedna zahvatile Venezuelu popeo se na 10 mrtvih i troje nestalih pošto je u srijedu pronađeno tijelo mladića kojeg je odnijela vodena bujica.

Tijelo 18-godišnjaka izvučeno je iz blatne rijeke La Vege u državi Lari, na zapadu Venezuele, gdje je nestao još jedan mladić, navodi tamošnja civilna zaštita ne spominjući eventualnu štetu na infrastrukturi.

Vlasti nisu objavile službene podatke za cijelu zemlju, ali mjesni tisak piše da su neprestane oborine prouzročile velike poplave u najmanje sedam od 23 savezne države.

Truplo 11-godišnjaka koji se od 11. rujna vodio kao nestao u blizini rijeke u Caracasu, pronađeno je u nedjelju, objavio je u ponedjeljak na Twitteru zamjenik ministra za upravljanje krizama i za civilnu zaštitu Carlos Perez Ampueda.

Prošlog vikenda u bujicama nakon kiše dvije osobe su izgubile život, a dvije su nestale na vjerskom skupu u državi Tachiri, na granici s Kolumbijom.

Venezuela ove godine bilježi količinu oborina veću od prosjeka, što se pripisuje klimatskom fenomenu La Niñi. Njegov hladni ekvivalent El Niño uzrokuje hlađenje dijela površine Tihog oceana, utječući na oborinski ciklus i na klimu u nekim dijelovima svijeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar