Raste broj poginulih u eksploziji u Havani

Svijet 07. svi 202207:29 > 07:30
Izvor: REUTERS/Alexandre Meneghini

Eksploziju u hotelu u središtu Havane, u kojoj su poginule 22 i ozlijeđeno više od 70 osoba, izazvalo je curenje plina, a među poginulima nema stranaca.

Predsjednik Miguel Diaz-Canel rekao je za kubansku televiziju da je najvjerojatniji uzrok eksplozije u Hotelu Saratoga curenje plina. “Ni u kojem slučaju nije riječ o bombi i o napadu”, rekao je poslije Reutersu na izlasku iz bolnice Calixto Garcia u koju su primljeni ozlijeđeni. “Riječ je o nesreći”, dodao je.

Zbog eksplozije je nakratko zavladala panika u povijesnoj četvrti Havane, koja je postepeno ponovno počela primati turiste nakon što je pandemija teško pogodila turistički sektora toga karipskoga otoka.

Eksplozija je potresla i obližnju školu u kojoj se nalazilo više od 300 učenika. Jedno je dijete poginulo, a najmanje ih je petnaestero ozlijeđeno, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Kubanski ministar turizma Juan Carlos Garcia rekao je da, prema prvim izvještajima, među poginulima i ranjenima u eksploziji nema stranih državljana.

Hotel je bio zatvoren i u njemu su u trenutku eksplozije bili samo radnici koji su obavljali zadnje pripreme za njegovo otvaranje za nekoliko dana, izvijestila je državna televizija citirajući Roberta Enriquea Calzadillu, predstavnika vojne tvrtke koja upravlja mnogim hotelima u državi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar