Ravnateljica svaki dan dovodi svog pit bulla u školu, nastavnici su je prijavili

Svijet 16. velj 202416:52 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Pas je bio pristuan čak i na školskim sastancima, kao što se može vidjeti na fotografijama koje su policiji dostavili nastavnici .

Ravnateljicu jedne srednje škole u Milanu nekoliko je nastavnika prijavilo jer uvijek dolazi na posao u pratnji svoga velikog psa. Riječ je o pit bullu koji je uvijek na uzici, ali bez brnjice. Zove se Ares, star je godinu i pol i težak 30 kilograma. Zasad slučaj nije završio na sudu, prenosi Novi list.

Sve je počelo u doba pandemije

Ravnateljicu Susannu Musumeci je 30. siječnja policiji prijavilo nastavno osoblje jezične srednje škole i tehničkog ekonomskog instituta Pietro Verri jer u školu dovodi svog pit bulla većinom bez brnjice, piše Il Messaggero.

U prijavi dostavljenoj policiji, nastavnici izražavaju zabrinutost: “Želimo vas obavijestiti da ravnateljica škole od travnja 2023. svakodnevno dolazi u školu u društvu svog pit bulla kojeg vodi na uzici, ali bez brnjice”.

Pas prisustvuje čak i školskim sastancima, kao što se može vidjeti na fotografijama koje su policiji dostavili nastavnici. Prema ravnateljičinim riječima, pas je trebao dolaziti s njom na posao jedno kratko vrijeme i to zato što se od covida razboljela dogsitterica – žena koja ga je inače čuvala. No, nakon gotovo godinu dana, situacija je još uvijek ista. U prijavi su nastavnici izrazili duboku zabrinutost, jer se neki od njih boje za svoju sigurnost.

Zakon to ne zabranjuje

Talijanski zakon ne predviđa zabranu pristupa životinja školama. Jedina preporuka je da vlasnik sa sobom ima higijenski pribor, brnjicu i uzicu. Ako toga nema, može se suočiti s novčanom kaznom.

Ravnateljica Musumeci tvrdi da nije bila obaviještena o prijavi te da joj se nastavnici nikad nisu žalili na prisustvo psa. “Žao mi je što mi to nitko od nastavnika nije priopćio. Vodim ga na posao i to ne baš svaki dan, a nastojim mu naći novu čuvalicu odnosno dogsittericu”, rekla je Musmeci.

“Blage je naravi i nikad ne laje”

“Pas je najčešće zatvoren u mom uredu, koji je čak i kad sam ja tamo zaključan. Kada mi zakuca na vrata netko tko se boji psa, ja izlazim iz ureda da bismo popričali. Pas je na sastancima vezan za stol pored mene i barem 10 metara udaljen od nastavnika”, rekla je ravnateljica.

“Ares je vrlo blage naravi i nikad ne laje. Znam, krupan je i razumijem da ga se neki ljudi boje. No da je stvarno opasan nikad ga ne bih dovela u školu. Trenutno je moja familijarna situacija komplicirana, u školi sam od 7 do 19 sati i nije lako naći nekoga tko bi ga cijeli dan čuvao i vodio u šetnju”, zaključila je ravnateljica, kako piše Il Corriere della Sera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!