Ruske snage tvrde da su uništile posljednji ukrajinski borbeni brod u Odesi

Svijet 31. svi 202320:08 0 komentara
Ilustracija/Ted ALJIBE / AFP

Zračne snage Rusije uništile su posljednji ukrajinski borbeni brod u luci Odesa u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, izvijestio je u srijedu glasnogovornik Ministarstva obrane general-pukovnik Igor Konašenkov.

“Dana 29. svibnja, posljednji borbeni brod ukrajinske mornarice Jurij Olefirenko uništen je kao rezultat udara preciznim oružjem ruskih zračnih snaga na sidrište mornaričkih brodova u luci Odesa”, rekao je glasnogovornik Igor Konašenkov.

Ukrajinska mornarica upravljala je s oko 25 borbenih brodova, uključujući pet patrolnih i šest topničkih čamaca prije nego što je Rusija pokrenula svoju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, piše Tass.

Osim toga, borbena sredstva ukrajinske mornarice uključivala su protudiverzantski čamac Gola Pristan i jurišni čamac Svatovo. Nakon pokušaja Kijeva da napadne Zmijski otok u Crnom moru 9. svibnja prošle godine, ruske su snage potopile tri ukrajinska oklopna jurišna čamca klase Centaur, a svaki od njih mogao je nositi vod mornaričkog pješaštva.

Ukrajinska mornarica također je upravljala s devet oklopnih topovnjača, od kojih je jednu, Akkerman, napustila posada u Berdjansku, prema informacijama dnevnika Rossiyskaya Gazeta. Potopljeni su korveta Vinnitsa i srednji amfibijski jurišni brod Jurij Olefirenko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok 

PROČITAJTE JOŠ