Ruski dronovi ponovno ušli u rumunjski prostor? Ljudi pozvani da se sklone

Svijet 30. ruj 202315:57 0 komentara
Gabor Petru/Volunteers Without Borders Association/via REUTERS

Rumunjski vojni radari detektirali su moguću povredu nacionalnog zračnog prostora tijekom noćnog ruskog napada dronovima na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, objavilo je u subotu rumunjsko ministarstvo obrane.

Fragmenti mogućih ruskih dronova pronađeni su na rumunjskom teritoriju tri puta ovaj mjesec.

“Radarski sustav rumunjske vojske identificirao je moguću neodobrenu povredu nacionalnog zračnog prostora, a signal je detektiran na ruti prema gradu Galatiju”, objavilo je ministarstvo obrane.

Na teren su poslani stručnjaci koji će utvrditi što se dogodilo, dodaje. “Za sada na nacionalnom teritoriju nisu identificirani pali objekti. Potraga će se danas nastaviti”, kaže ministarstvo.

Telefonska upozorenja bila su poslana stanovnicima okruga Tulcea i Galati kada su detektirani dronovi na putu prema Ukrajini nedaleko od rumunjske granice.

Upozorenja stanovništvu da se skloni jedna je od nekoliko mjera koje je Rumunjska poduzela kako bi pojačala zaštitu otkako su na njezinu teritoriju pronađeni dijelovi dronova, uz povećanje broja ophodnji i opservacijskih točaka te širenje zone zabrane letenja duž dijela granice s Ukrajinom.

Rumunjski dužnosnici i dužnosnici NATO-a ističu da nema dokaza da su ruski napadi u blizini granice namjerni napad na Rumunjsku, ali ih smatraju nesmotrenima i destabilizirajućima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!