Profesor iz Moskve upozorava: “Ako uskoro ne dođe do pobjede protiv Ukrajine…”

Svijet 10. ruj 202208:49 2 komentara
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Moskovski profesor izjavio je kako bi se društvene napetosti mogle povećati u Rusiji ako se uskoro ne postigne pobjeda u ratu s Ukrajinom.

U videu koji je na Twitteru objavila Julia Davis, novinarka Daily Beasta i začetnica Ruskog medijskog monitora, profesor moskovskog državnog sveučilišta Vitaly Tretyakov viđen je kako raspravlja o ratu s Ukrajinom i rekao je da bi neki ruski građani uskoro mogli pitati: “Gdje je naša pobjeda?”

“Ne shvaćaju svi paradoks ove situacije, postoji ogromno vjerovanje u našu pobjedu, ali kao odgovor na to trebala bi postojati stvarna postignuća, kada ste sigurni da moramo pobijediti, kada ste sigurni da su naši napori pravedni”, rekao je Tretyakov u videu. “Društvene napetosti mogle bi porasti, ne zbog masa koje se protive vojnoj operaciji, već zato što bi se mogle zapitati zašto nije aktivnija. Gdje je naša pobjeda? Gdje je napredak?”

Tretyakovljevi komentari uslijedili su u trenutku kada su ukrajinske oružane snage nastavile raditi na tome da potisnu ruske snage natrag i pokušaju ponovno zauzeti nekoliko regija, poput Khersona, koje je prethodno držala ruska vojska.

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine objavio je u četvrtak na svojoj Facebook stranici novosti u vezi s tekućim ratom, u kojem se navodi da “neprijateljske postrojbe i dalje pate”, unatoč tome što je Rusija lansirala više od 10 raketa i izvršila 22 zračna napada, piše Newsweek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.