Stormy Daniels mora Trumpovim odvjetnicima platiti troškove, ogromni su

Svijet 05. tra 202321:55 0 komentara
MANDEL NGAN, Ethan Miller / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Ilustracija

Gotovo pet tisuća kilometara od New Yorka i pravnih zavrzlama u koje se tamo upleo, bivši američki predsjednik Donald Trump osigurao je značajnu pobjedu na drugom sudu.

Američki žalbeni sud presudio je u njegovu korist u slučaju kojim je Trump želio dodatnu odštetu od pornozvijezde Stormy Daniels nakon što je ona izgubila tužbu za klevetu koju je podnijela protiv njega, prenosi CNN.

Daniels mora Trumpovim odvjetnicima platiti oko 120.000 dolara pravnih troškova. Taj iznos mora isplatiti uz već ranije određene pravne troškove Trumpovim odvjetnicima od oko pola milijuna dolara.

Ova građanska parnica nije vezana za Trumpovo uhićenje i optužnicu podignutu u New Yorku, iako obje uključuju Stormy Daniels, kojoj je isplaćeno 130.000 dolara tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine kako ona ne bi javno govorila o njihovoj preljubničkoj aferi, koju Trump negira.

Daniels je Trumpa tužila 2018. nakon što je on njene tvrdnje – da joj je nepoznati čovjek prijetio na parkiralištu da mora šutjeti o navodnoj aferi s Trumpom – na Twitteru nazvao “potpunom prijevarom”.

Sudac je tu tužbu odbacio u listopadu iste godine, rekavši da je Trumpova izjava zaštićena američkim Prvim amandmanom koji štiti slobodu govora.

“Sud se slaže s argumentom gospodina Trumpa jer objava sadrži “retoričku hiperbolu” koja se povezuje s političkim i javnim govorom u SAD-u. Prvi amandman štiti ovu vrstu retoričke izjave,” napisao je sudac.

Sudac je potom naredio Daniels da plati nekih 293.000 dolara pravnih troškova, kao i 245.000 dolara nakon što je sud odbacio žalbu.

Daniels (pravog imena Stephanie Clifford) je tražila žalbeni sud da odbaci zahtjev za plaćanje dodatnih pravnih troškova, što je sud odbacio.

“Njen argument da je zahtjev za isplatom pravnih troškova pretjeran i nerazuman nije dobro utemeljen,” piše u izjavi suda.

Trumpov odvjetnik Harmeet Dhillon s oduševljenjem je prokomentirao presudu na Twitteru u utorak, napisavši: “Čestitke predsjedniku Trumpu u posljednjoj pobjedi. Ukupno je naša tvrtka dobila oko 600.000 dolara pravnih troškova u ovoj neutemeljenoj parnici koju je započela Stormy Daniels.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!