Suradnici Navaljnog zabrinuti: Alekseja nema nigdje već tri dana, imao je ozbiljan zdravstveni incident

Svijet 09. pro 202321:56 1 komentar
Reuters/Yulia Morozova

Suradnici glavnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji služi kaznu zatvora od 30,5 godina rekli su da se Navaljni nije pojavio tri dana na sudskim saslušanjima nakon "ozbiljnog zdravstvenog incidenta".

Direktorica Antikorupcijske fondacije Alekseja Navaljnog, Marija Pevčih rekla je da Navaljnog nema “tri dana”, prenio je Independent.

“Čuli smo da je prošlog tjedna imao ozbiljan zdravstveni incident. Život Navaljnog je u ozbiljnom riziku. On je trenutno u totalnoj izolaciji”, rekla je Pevčih.

Glasnogovornica Navaljnog, Kira Jarmuš rekla je da su odvjetnici Navaljnog stajali cijeli dan ispred zatvora istočno od Moskve, gdje služi kaznu, ali im je zabranjen ulaz nakon što je navodno kolabirao u ćeliji, piše Nova.rs.

“Činjenica da ne možemo pronaći Alekseja je posebno zabrinjavajuća jer je kolabirao u ćeliji od bolesti prošlog tjedna. Zavrtjelo mu se u glavi i samo je legao na pod”, rekla je Jarmuš.

Ona je dodala da su zatvorski čuvari odmah stigli, stavili ga na krevet i dali mu infuziju.

“Ne znamo o čemu se radi, ali sama činjenica da je gladan, da se drži u ćeliji bez ventilacije i da mu je vrijeme za šetnju svedeno na minimum, djeluje kao da je pao zbog gladi”, dodala je ona.

Jarmuš je rekla da su poslije incidenta odvjetnici vidjeli Alekseja i da se osjećao relativno dobro.

“Međutim, danas je treći dan, a mi ne znamo gdje je. Prije toga, bar smo dobivali povremena pisma od njega, doduše, cenzurisrana, ali nema pisama cijelog tjedna”, istaknula je ona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare