Svećenici se uz viagru družili s muškom prostitutkom. Zabava izmakla kontroli, pozvani hitna i policija

Svijet 02. lis 202307:55 3 komentara
Oleksandr Latkun / imageBROKER / Profimedia / ilustracija

Svećenici u Poljskoj organizirali su zabavu sa viagrom i muškom prostitutkom, a kada su se stvari otele kontroli morali su pozvati Hitnu pomoć, ali došla je i policija. Sve je počelo kada je muška prostitutka izgubila svijest. Crkva je priznala da se incident dogodio, a tužitelji su najavili istragu.

Prošlog tjedna Gazeta Viborcza, vodeći liberalni dnevni list u Poljskoj, izvijestio je da su svećenici u Dabrova Gornica, gradu na jugu Poljske, organizirali zabavu u zgradi koja pripada biskupiji i na koju je bila pozvana muška prostitutka, prenosi Dnevnik.hr.

“Događaj je bio čisto seksualne prirode. Njegovi sudionici su uzimali lijekove za poboljšanje potencije”, ispričao je neimenovan izvor.

No, zabava izmakla kontroli, a muška prostitutka je izgubila svijest, zbog čega je pozvana hitna pomoć. Međutim, kada je stigla ekipa hitne pomoći, odbijen im je ulazak u prostorije. Hitna pomoć je, kako se navodi, tada pozvala policiju, koja im je pomogla da dođu do unesrećenog čovjeka.

Glasnogovornik lokalnog tužiteljstva rekao je da je pokrenuta istraga o mogućem nepružanju pomoći osobi čije je zdravlje bilo ugroženo, što je kazneno djelo za koje može biti izrečena kazna do tri godine zatvora.

Događaji su zatim dobili dodatni dramatičan obrat. U četvrtak navečer netko je zapalio vrata bazilike u blizini koje se navodno dogodio incident. Vatrogasci su ugasili požar, a povrijeđenih nije bilo. Policija je kasnije privela muškarca za koga se sumnja da je podmetnuo požar.

U petak je crkva priopćila da je svećenik u čijem se stanu dogodio incident razriješen svih crkvenih dužnosti “dok se stvar ne razjasni”.

Nakon skandala biskup je objavio pismo u kojem se ispričava zbog nedavnih “bolnih događaja” i sramotnih svećenika koji su bili umiješani, ali nije iznio nikakve detalje o tome šta se dogodilo.

“Ispričavam se svima koji su bili pogođeni i ožalošćeni, ili čak skandalizirani situacijom”, napisao je biskup, dodavši: “Svatko tko bude proglašen krivim bit će kažnjen po kanonskom pravu, bez obzira na presudu građanskog suda”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.