Švedska policija istražuje eksploziju u Goeteborgu

Svijet 28. ruj 202112:36
Izvor: via REUTERS

Četiri osobe teško su ozlijeđene u eksploziji i požaru u utorak u švedskom Goeteborgu, a policija istražuje je li eksplozivna naprava postavljena.

Najmanje 16 osoba prevezeno je u bolnicu nakon što su vatrogasci izvukli stanare iz stambenog bloka iz kojeg je sukljao dim.

Tri žene i jedan muškarac zadobili su teške ozljede, rekao je glasnogovornik Sveučilišne bolnice Sahlgrenska.

Švedski javni radio SR izvijestio je da je oko 25 ljudi prevezeno u bolnice u drugom po veličini švedskom gradu.

Policija je objavila da je pokrenula istragu.

“Vjerujemo da je eksplodiralo nešto što nije prirodnog uzroka”, rekao je glasnogovornik policije Thomas Fuxborg na konferenciji za medije i dodao da je nešto “vjerojatno” postavljeno na mjestu eksplozije.

VEZANA VIJEST

Rekao je da požar pod kontrolom, ali da su stanari evakuirani.

Hitne službe priopćile su da gase požar u stambenoj zgradi. Isključili su mogućnost curenja plina, ali su se suzdržali od nagađanja uzroka eksplozije.

Stanarka u toj zgradi Anja Almen rekla je da je čula metež na ulici nešto nakon 5 sati, petnaestak minuta nakon eksplozije.

“Izašla sam na balkon i ostala sam šokirana. Posvuda je bio dim, na svakom stubištu”, rekla je u telefonskoj izjavi iz obližnje crkve u koju su ona i drugi stanari evakuirani. “Ljude su izvlačili iz stanova preko ljestvi vatrogasnih vozila.”

Nordijska zemlja se posljednjih godina bori s porastom kriminala i bandama koje koriste eksploziv i vatreno oružje za izravnavanje računa.

Ovogodišnje izvješće pokazalo je da Švedska u posljednja dva desetljeća od zemlje s niskom stopom oružanog nasilja postala jedna od zemalja s najvišom stopom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar