Talibani zatvorili trojicu Britanaca, jedan od njih je poznat po opasnom turizmu

Svijet 01. tra 202322:32
Zerah Oriane/ABACA / Abaca Press / Profimedia/Ilustracija

Trojica Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Afganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj "opasnog turizma" Miles Routledge, javlja Sky News u subotu.

Drugi zatvorenik je Kevin Cornwell, djelatnik humanitarne organizacije, a treći je neidentificirani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu, navodi se.

“Ulažemo velike napore da osigurao konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Afganistanu i pružamo podršku njihovim obiteljima;” kazala je osoba zadužena za medije iz britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Ipak Britanski ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj nije potvrdio agenciji Reuters pojedinosti o britanskim državljanima.

Routledge je postao poznat, ali je također i osporavan, jer je njegov izazov putovati u države ocijenjene kao opasne odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama.

Na Twitteru Routledge navodi da odlazi “na najopasnija mjesta na Zemlji iz zabave”, a na popisu su Afganinstan, Južni Sudan i Ukrajina, piše Independent online.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.