Tragikomičan problem koji Grci imaju sa srpskim turistima

Svijet 27. svi 202216:383 komentara
Izvor: REUTERS/Costas Baltas/File Photo

Iz jedne srpske turističke agencije otkrili su za Novu.rs da jedan od glavnih problema s grčkim ugostiteljima srpski turisti rade zbog – paprike. Kako kažu, ne love svi termine u rujnu samo da bi uživali u toplom moru i plažama bez gužve, neki su tu prepoznali i dodatnu korist.

“Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u vrećama. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike – ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj”, smije se sugovornik i pojašnjava kako “paprika turizam” onima koji ga prakticiraju zapravo donosi višestruku korist.

Prvo, ljetuju po gotovo nerealnim cijenama – poznato je da su krajem rujna aranžmani nekoliko puta jeftiniji nego u sezoni. Drugo, ne gube vrijeme za tradicionalno pripremanje zimnice. Treće, možda i ključno, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što im značajno olakšava račun za taj mjesec – a to bi u idućim mjesecima moglo biti još izraženije.

Grčki ugostitelji su, navodno, svjesni što se događa, ali nemaju rješenje. Ipak, sigurno je da im “paradajz turizam” više nije najveća noćna mora kad su Srbi u pitanju, piše Nova.rs.

Od žalbi koje stižu na račun ponašanja srpskih turista, daleko ispod te je ona na račun tinejdžera koji pod stolom hotelskog restorana dolijevaju u čaše sok i pivo kupljene u obližnjem supermarketu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar