Rusi spremaju veliki napad? “Molim vas, ne čekajte da vam bombardiraju kuću”

Svijet 04. tra 202221:26 > 22:34
REUTERS/Alexander Ermochenko

Ruske snage pripremaju "sveobuhvatan napad" na ukrajinske snage u luhanskoj regiji, na istoku Ukrajine, rekao je u ponedjeljak njezin guverner Serhij Hajdaj.

“Vidimo da oprema dolazi iz više smjerova, da (Rusi) dovoze ljudstvo, gorivo (…). Zaključujemo da se pripremaju na sveobuhvatan napad”, rekao je u video poruci.

“Granatiranje je sve snažnije. Noćas je pokušan proboj u Rubižnje (nedaleko od Luhanska), naši branitelji su odbili napad, izbacili iz stroja nekoliko tenkova, bilo je na desetke trupala” ruskih vojnika, dodao je Hajdaj.

“Jučer su nažalost poginula dva dragovoljca u eksploziji mine ili topničke granate” i “granatama je pogođena crkva”, “dvojica svećenika su ranjena”, dodao je, bez drugih pojedinosti.

Guverner je stoga pozvao stanovnike da napuste to područje.

“Ne oklijevajte. Danas je evakuirano tisuću ljudi. Molim vas, ne čekajte da vam bombardiraju kuću”, pozvao je u svojoj poruci.

Ukrajinske vlasti su u subotu ocijenile da se ruske snage povlače sa sjevera Ukrajine, napose iz okolice Kijeva, kako bi se pregrupirale prema istoku i jugu zemlje.

Rusija je pak nedavno priopćila da će usredotočiti ofenzivu na Donbas, gdje se nalazi luhanska regija, koja je velikim dijelom u rukama ruske vojske i njezinih separatističkih saveznika.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar