Vatikan se ispričao nakon Papine izjave o homoseksualcima: Nije imao namjeru uvrijediti

Svijet 28. svi 202416:30 1 komentar
Andreas SOLARO / AFP

Papa nikada nije imao namjeru uvrijediti ili se izraziti homofobnim izrazima i ispričava se onima koji su se osjetili uvrijeđenima, stoji u priopćenju Vatikana

Vatikan se ispričao nakon što je Papa Franjo upotrijebio vrlo uvredljivu riječ prema homoseksualcima, javlja Sky News.

“Papa Franjo je upoznat s nedavno objavljenim člancima o razgovoru iza zatvorenih vrata s biskupima. Kao što je u više navrata rekao, u Crkvi ima mjesta za svakoga. Nitko nije beskoristan, nitko nije suvišan. Ima mjesta za sve. Papa nikada nije imao namjeru uvrijediti ili se izraziti homofobnim izrazima i ispričava se onima koji su se osjetili uvrijeđenima”, stoji u priopćenju Vatikana.

Podsjetimo, talijanske dnevne novine La Repubblica i Corriere della Sera citirale su papu koji je navodno kazao da su sjemeništa već prepuna “frociaggine”, vulgarnog talijanskog izraza koji se grubo prevodi kao “pede***na”.

Papa je zaslužan za to što je Crkva zauzela tolerantniji stav prema pripadnicima LGBT+ zajednice. “Ako je osoba gay, traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da sudim?”, rekao je Franjo na početku svog papinstva 2013. godine. Prošle je godine dopustio svećenicima da blagoslivljaju istospolne parove, što je izazvalo veliku reakciju konzervativaca. Međutim, 2018. je talijanskim biskupima rekao da pažljivo provjeravaju kandidata za svećenike i da odbace sve za koje se sumnja da bi mogli biti homoseksualci, prenosi net.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare