Većina birača smatra da su i Biden i Trump mentalno nesposobni za drugi mandat

Svijet 22. velj 202412:06 0 komentara
JIM WATSON / AFP

Američki birači većinom su skeptični da je predsjednik Joe Biden mentalno sposoban za drugi mandat, a većina misli da to nije ni njegov najizgledniji suparnik na izborima Donald Trump, po ispitivanju Sveučilišta Quinnipiac, čiji su rezultati objavljeni u srijedu.

Po ispitivanju, 64 posto ispitanika reklo je da Biden (81) nije mentalno sposoban za drugi mandat, a 51 posto ih misli da to nije ni Trump (77).

Ispitivanje je pokazalo i da Biden vodi ispred Trumpa s četiri postotna boda, premda dvije trećine birača smatraju da je Biden prestar za novi mandat.

Osamdesetjednogodišnji Biden, čija se mentalna oštrina našla pod povećalom nakon što je u ovomjesečnom izvješću posebnog tužitelja Roberta Hura okarakteriziran kao “stariji čovjek s lošim pamćenjem”, odbacio je zabrinutost za svoje pamćenje i ne daje naznake da bi se mogao povući iz kampanje za reizbor.

Ispitivanje YouGova za Economist, čiji su rezultati objavljeni također u srijedu, pokazalo je da je Biden jedan postotni bod iza Trumpa.

Mnoga druga ispitivanja pokazuju da je Trump u većem vodstvu. No izbori se održavaju tek u studenome i javno mnijenje do tada se može jako promijeniti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!